0 Skoda Ξάνθη vs Α.Ε.Κ(20ή αγων.) με τον φιλο μας τον Χάρη

20ή αγωνιστική Super League 2010-2011
29/1/2011
Γήπεδο Πηγαδιών (Ξάνθη)

Skoda Ξάνθη vs Α.Ε.Κ.
          0 – 2
                                                   Leonardo
                                                26΄ Λυμπερόπουλος

       Την 4η φετινή εκτός έδρας νίκη της στην Super League πέτυχε η Α.Ε.Κ. στην Ξάνθη απέναντι στην τοπική Skoda. Χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά με μια σοβαρή εμφάνιση, η ομάδα του Μ. Χιμένεθ πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τους 3 βαθμούς. Η Ξάνθη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν απείλησε ουσιαστικά, πέρα από ορισμένες φάσεις.
       Το 1ο ημίχρονο, ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, που μόλις στο 2΄ άνοιξε το σκορ. Ο Αργυρίου έβγαλε την σέντρα από δεξιά, ο Βάλλας δε μπόρεσε να απομακρύνει και ο Leonardo (που όλη την εβδομάδα άκουγε το όνομά του ως μεταγραφικό αντάλλαγμα για την απόκτηση άλλων παικτών) με πολύ ωραίο βολέ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Γκσπούρνιγκ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια έπεσε, με την Ξάνθη να προσπαθεί να πιέσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και την Α.Ε.Κ. να προσπαθεί να κρατήσει τη μπάλα. Η πρώτη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων έγινε στο 20΄, όταν ο Μαρσελίνιο μπήκε στην περιοχή από αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Αραμπατζής που έδιωξε σε κόρνερ. Στο 26΄, και ενώ η Ξάνθη κυνηγούσε την ισοφάριση αλλά κάνοντας σωρεία λαθών, η Α.Ε.Κ. βγήκε στην κόντρα και κέρδισε το κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Leonardo και ο Λυμπερόπουλος με μια γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο «γάμα» του τερματοφύλακα της ακριτικής ομάδας. Έτσι, η Ένωση πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν είχαμε καμία άλλη αξιόλογη φάση.
       Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Με τις 2 ομάδες να μην κάνουν φάσεις, με την Α.Ε.Κ. να προσπαθεί να κρατήσει τη μπάλα και να κυνηγήσει το γκολ στην αντεπίθεση και την Ξάνθη να θέλει να απειλεί με σέντρες και οργανωμένες επιθέσεις, καθώς και με ατομικές ενέργειες. Έτσι, η πρώτη σημαντική φάση έγινε στο 56΄, όταν ο Poy επιχείρησε διαγώνιο σουτ από τα αριστερά, με τη μπάλα όμως να μην του κάνει το χατίρι και να περνά έξω από την εστία του τερματοφύλακα των κιτρινόμαυρων. Οι ακρίτες απείλησαν και στο 61΄ με τον Poy. Ο Μαρσελίνιο έκανε την προβολή μέσα στην περιοχή της Α.Ε.Κ., με τη μπάλα να στρώνεται στον Αργεντινό επιθετικό. Ο τελευταίος σούταρε, αλλά ο Jahic την ύστατη στιγμή έβαλε την κόντρα και αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο Δικέφαλος αφυπνίστηκε και απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο ημίχρονο στο 66΄, με όμορφο πλασέ του Leonardo το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκσπούρνιγκ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Eder από το ύψος της περιοχής στο 77΄. Η  τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού έγινε στο 81΄ και ανήκε στην Skoda Ξάνθη. Ο Κοζάκης κέρδισε την κεφαλιά από τον Nasuti και έστρωσε στον Βασιλακάκη που έκανε το κοντινό σουτ με τη μπάλα να φεύγει κόρνερ, αφού πρώτα βρήκε στον Jahic.
       Από κει και έπειτα δεν είχαμε καμιά ιδιαίτερη φάση και έτσι το τελευταίο σφύριγμα του, πολύ καλού, Γιάχου βρήκε την Α.Ε.Κ. να πανηγυρίζει την επιστροφή της στις νίκες, μετά την ντροπιαστική ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, και να ετοιμάζεται για τον 2ο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό. Στην πλευρά των γηπεδούχων, όλοι γνωρίζουν ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει όσον αφορά την υπόθεση παραμονή, όσο όμως και για την είσοδο στην 5άδα (που αποτελεί και τον κρυφό στόχο της ομάδας), και γι’ αυτό πρέπει να τα δώσουν όλα τόσο στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στον πρωτοπόρο ΟΣΦΠ, όσο και στους εναπομείναντες αγώνες της Super League.

Υ.Γ. Αυτή ήταν η 8η νίκη της Α.Ε.Κ. στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη σε σύνολο 22 αγώνων από την ίδρυση της Α΄ Εθνικής (1959-60). 10 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ οι Ακρίτες έχουν πανηγυρίσει τη νίκη 4 φορές.
Τα γκολ (με τα φετινά): Skoda Ξάνθη 18 – Α.Ε.Κ. 23.

Για την υπογραφή
Χ. Δεληνικόλας
               
Video:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...