0 Παναθηναϊκός – Εργοτέλης(20ή αγων) με τον φιλο μας τον Χάρη

 
20ή αγωνιστική Super League 2010-2011
29/1/2011
Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. (Αθήνα)
  


Παναθηναϊκός – Εργοτέλης
       2 – 0 
         Gilberto Silva
     39΄ Kante

       Την 13η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο τον Εργοτέλη και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου, ενώ ταυτόχρονα παρέμεινε αήττητος τις τελευταίες 5 αγωνιστικές (4 νίκες, 1 ισοπαλία). Αντίθετα, έσπασε το αήττητο σερί του Εργοτέλη που κρατούσε από την 17η αγωνιστική.
       Το 1ο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα γρήγορο γκολ για τους πράσινους. Στο 7΄, ο Νίνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Gilberto Silva έπιασε την κεφαλιά ψαράκι και άνοιξε το σκορ σηκώνοντας το μισοάδειο Ο.Α.Κ.Α. στο πόδι από νωρίς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και κυνήγησαν και το 2ο γκολ στο 10΄ και στο 12΄, όταν ο Νίνης έπιασε ισάριθμες φορές δυνατά σουτ τα οποία ωστόσο δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Δασκαλάκη. Ο Εργοτέλης ανέβηκε προσπαθώντας να διώξει από την περιοχή του τον ΠΑΟ και απείλησε στο 14΄ και στο 15΄ με τους Junior και Budimir. Όμως, η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 18΄. Ο Verpakovskis έβγαλε με έξυπνο και όμορφο τρόπο στον Olise, ο οποίος με δυνατό σουτ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τζόρβα, με τον τελευταίο να διώχνει σε κόρνερ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια έπεσε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου. Έτσι φτάσαμε στο 38΄. Ο πολύ δραστήριος για ένα ακόμα παιχνίδι Σωτήρης Νίνης, έπιασε ένα φαλτσαριστό πλασέ, το οποίο δυσκόλεψε πολύ τον τερματοφύλακα των Κρητικών που με δυσκολία κατάφερε να διώξει σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό προήλθε το 2ο γκολ των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε με δύναμη και έφερε τη μπάλα στην περιοχή, με τον Kante να κερδίζει τους πάντες κατά κράτος και με καρφωτή κεφαλιά να τη στέλνει στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για τους κίτρινους έγινε στο 44΄. Ο Junior έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο σκόρερ του δεύτερου γκολ των πρασίνων Kante δεν μπόρεσε να κόψει τον Budimir, ο οποίος με τη σειρά του σε τετ-α-τετ δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζόρβα, που αποσόβησε τον κίνδυνο με μια σπουδαία επέμβαση με το πόδι.
       Το 2ο ημίχρονο ήταν πολύ ήρεμο, χωρίς μεγάλες φάσεις, με τον ΠΑΟ να προσπαθεί να κρατήσει δυνάμεις για τον επαναληπτικό προημιτελικό με την Α.Ε.Κ. και να μη δημιουργεί καμία καλή ευκαιρία. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αυτό και βγήκε μπροστά, όμως δεν απείλησε ούτε μία φορά ουσιαστικά. Μοναδικές καλές εμπνεύσεις των παικτών του Ν. Καραγεωργίου υπήρξαν αυτές του 62΄ (σέντρα του Visio και τακουνάκι του Romano που περνά άουτ) και του 70΄ (κεφαλιά του Budimir άουτ). Έτσι, το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή Θάνο του συνδέσμου Γρεβενών (που δεν αντιμετώπισε καμιά σπουδαία φάση) και ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 44 βαθμούς, ενώ είναι έτοιμος όπως δηλώνουν όλοι για την ανατροπή του εις βάρους τους 0-2 από την Α.Ε.Κ. για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην αντίπερα όχθη, ο Εργοτέλης που έχει μαζέψει 25 βαθμούς, καλείται να βρει τη δύναμη και το σθένος για να επιστρέψει στις επιτυχίες από το επόμενο κιόλας παιχνίδι με τον Πανιώνιο που η νίκη είναι μονόδρομος, αν επιθυμούν οι Κρητικοί να μη μπλεχθούν σε σενάρια υποβιβασμού.

Υ.Γ. 4η εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Εργοτέλη σε σύνολο 6 αγώνων από καταβολής Α΄ Εθνικής. Οι Κρητικοί έχουν φύγει με τους βαθμούς της νίκης 2 φορές από την Αθήνα, ενώ κανένα παιχνίδι ανάμεσα στις 2 αυτές ομάδες δεν έχει λήξει ισόπαλο.
Τα γκολ (με τα φετινά): Παναθηναϊκός 10 – Εργοτέλης 5.


Για την υπογραφή,
                                                                            Χ. Δεληνικόλας
               Video:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...