0 ΠΑΟ-ΗΡΑΚΛΗΣ 4-2

 


 VS



11η αγωνιστική Super League 2010-2011
21/11/2010
Γήπεδο Ο.Α.Κ.Α. (Αθήνα)

Παναθηναϊκός vs Ηρακλής
         4 – 2 
30΄ Luis Garcia                      20΄ Mara
45΄ Cisse                                21΄ Pitu Garcia
50΄ Cisse
75΄ Πετρόπουλος

        Από την κόλαση στον παράδεισο πήγε ο Παναθηναϊκός, που βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 21΄ απέναντι στον Ηρακλή, όμως κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με 4-2 με μπροστάρη ποιον άλλον: το γκοελαδόρ Djibril Cisse, που πέτυχε τα 2 από τα 4 γκολ του τριφυλλιού! Έτσι, πέτυχε αυτό που ήθελε. Δηλαδή, τη νίκη παρ’ ότι είχε υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τον Γιάτσεκ Γκμοχ. Ο νέος προπονητής των πρασίνων Ζεσουάλδο Φερέιρα παρακολούθησε το ματς από τις κερκίδες του σταδίου «Σπ. Λούης», με τον Νικόλα Πατέρα να κάθεται δίπλα του.
        Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Γηραιός αιφνιδίασε τον ΠΑΟ και στο 20΄ άνοιξε το σκορ με τον Bogdan Mara να χρήζεται σκόρερ με σουτ, έπειτα από μπαλιά του Soltani. Στην επόμενη φάση, ο Ηρακλής ξαναχτύπησε με θύτη αυτή τη φορά των πρασίνων τον Pitu Garcia, που πήρε το rebound μετά από σουτ του Jacob που απέκρουσε ο Τζόρβας. Μάλιστα, στο 27΄ ο Jacob θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αν είχε ευστοχήσει από ευνοϊκή θέση απέναντι από τον Τζόρβα, έπειτα από σέντρα του Mara. Εκεί κάπου το τριφύλλι σοβαρεύτηκε. Ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει τους Πρωταθλητές και Κυπελλούχους Ελλάδας αναγκάζοντάς τους να συμμαζευτούν. Έτσι, ο Garcia στο 30΄ μείωσε για τους γηπεδούχους, ενώ στο 45΄ ο Cisse έφερε το ματς στα ίσια με όμορφη κεφαλιά.
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το 1ο. με γκολ. Οι φιλοξενούμενοι δεν μάρκαραν σωστά, με αποτέλεσμα να βγει μια εξαιρετική σέντρα από τον Σπυρόπουλο, με το Cisse να αποδεικνύει γιατί πέρσι βγήκε πρώτος σκόρερ. Καρφωτή κεφαλιά και ολική ανατροπή του σκηνικού. Ο ΠΑΟ μπροστά με 3-2. Ο διαιτητής κ. Βοσκάκης του συνδέσμου  Ρεθύμνου στη συνέχεια όμως, επισκίασε το εξαιρετικό θέαμα που παρακολουθούσαν στο Ο.Α.Κ.Α οι οπαδοί του ΠΑΟ. Συγκεκριμένα, στο 54΄, ο Χριστοδουλόπουλος ανατρέπεται, καθώς φαίνεται, καθαρά στην περιοχή του Γηραιού από τον Σολτάνι, χωρίς ωστόσο να δοθεί το πέναλτι στους πράσινους. Ο ΠΑΟ κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη, παρ’ όλα αυτά, στο 76΄ με προβολή του Πετρόπουλου, ύστερα από σέντρα του Καραγκούνη. Έτσι, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ηρακλή, πετυχαίνοντας την 7η νίκη του στο πρωτάθλημα και πλέον ετοιμάζεται για το ματς με την Μπαρτσελόνα, με νέο προπονητή, αλλά και με ψηλά την ψυχολογία. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αντίθετα, ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν σημαντικούς βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουν για να αναρριχηθούν όσο ψηλότερα γίνεται. Έτσι, η εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Κέρκυρα την επόμενη αγωνιστική, είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Μ. Ουζουνίδη.


Υ.Γ. Αυτή ήταν η 39η εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ηρακλή στην Α΄ Εθνική σε σύνολο 51 αγώνων. Έτσι, διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στους Θες\νικείς, τη στιγμή που ο Ηρακλής έχει φύγει με τους βαθμούς της νίκης από την Αθήνα, μόλις 1(!) φορά. 11 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ (μαζί με τα φετινά): ΠΑΟ 107 – Ηρακλής 27.


Για την υπογραφή
Χ. Δεληνικόλας 
Video:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...