0 Α.Ε.Κ. vs Λάρισα(14 αγων.) με τον φιλο μας τον Χάρη

14η αγωνιστική Super League 2010-2011
12/12/2010
Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. (Αθήνα)

       Α.Ε.Κ. vs Λάρισα 
    4 – 0
       10΄ Blanco
       83΄ Λυμπερόπουλος
       89΄ Δέλλας
       91΄ Blanco

       Επιστροφή στις νίκες για την Α.Ε.Κ. στην 14η αγωνιστική απέναντι στη Λάρισα. Η Ένωση επικράτησε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ τους Θεσσαλούς και έτσι παρέμεινε στην 3η θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα,οι βυσσινί παρέμειναν στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος ...και καλούνται να κάνουν μια υπερπροσπάθεια στη συνέχεια για να αποφύγουν τα χειρότερα.
       Στο 1ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και έδειξαν τις διαθέσεις τους μόλις στο 1΄ και στο 3΄ με τους Blanco και Leonardo αντίστοιχα να μην στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα. Η τρίτη προσπάθεια ήταν και η φαρμακερή! Ο Scocco σούταρε έξω από την περιοχή, ο Αμπάρης απέκρουσε και Blanco από κοντά δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ, σε μια φάση που οι βυσσινί διαμαρτύρονται για offside του σκόρερ, με τον κ. Καλόπουλο να μην συμφωνεί και να δείχνει τη σέντρα. Γενικά, ο διαιτητής της αναμέτρησης, έκανε πολλά λάθη τα οποία θα μπορούσε να τα αποφύγει. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, και η επόμενη αξιοσημείωτη φάση ήταν στο 37΄. Ο Leonardo κάνει εξαιρετικό κοντρόλ μετά από μπαλιά του Γκέντσογλου, σουτάρει, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλοκάρει. Στο 42΄ η Λάρισα απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά, με τον Βενετίδη να σουτάρει από μακρινή απόσταση και με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από τα δοκάρια του Αραμπατζή.

  Το 2ο ημίχρονο, ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις. Στο 55΄, ο διαιτητής απέβαλε τον προπονητή της Α.Ε.Κ. Μανόλο Χιμένεθ, προκαλώντας την οργή του -λίγου- κόσμου στο Ο.Α.Κ.Α. Στο 77΄ είχαμε νέα αποβολή, αυτή τη φορά για ποδοσφαιριστή. Ο Canobio της Λάρισας, σε διεκδίκηση της μπάλας ρίχνει αγκωνιά στον Π. Καφέ, σε μια φάση που ο άσσος της Λάρισας, όμως, δείχνει να μην το κάνει εσκεμμένα. Έτσι, η Α.Ε.Κ., βρήκε τους χώρους για να βγει μπροστά. Στο 83΄, ο Λαγός εκτέλεσε κόρνερ και ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά κάνει το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη για τους κιτρινόμαυρους. Στο επόμενο λεπτό, η Λάρισα απείλησε για τελευταία φορά στον αγώνα, με τον Metin να επιχειρεί σουτ που πέρασε άουτ. Στο 89΄ η Ένωση πέτυχε και 3ο γκολ, με το Δέλλα να παίρνει ασίστ από τον M.V.P. του αγώνα Ismael Blanco, ο οποίος όμως ξεκίνησε από θέση offside. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 91΄, με τον Λαγό να δίνει έτοιμο γκολ στον Αργεντινό γκοελαδόρ, που δεν έχασε την ευκαιρία να πετύχει το 67ο γκολ του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ξεπερνώντας τους Μπάγιεβιτς και Μπατίστα παίρνοντας την 9η θέση στον πίνακα των σκόρερ της Α.Ε.Κ. Στην 8η θέση βρίσκεται ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που με το γκολ που έβαλε έφτασε τα 71!

       Έτσι, το τελικό σφύριγμα του αγώνα βρήκε την Α.Ε.Κ., να παίρνει μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια και να πηγαίνει με καλή ψυχολογία στον «τελικό» με τη Zenit την Πέμπτη για το Europa League. Στον αντίποδα, η Λάρισα πρέπει να ανασυνταχθεί και να κάνει καλύτερες εμφανίσεις, έτσι ώστε να μη γίνει η ομάδα με το πιο υπερσύγχρονο γήπεδο στη Β΄ Εθνική…

Υ.Γ. Αυτή υπήρξε η 22 νίκη των γηπεδούχων απέναντι στους Θεσσαλούς στην Α΄ Εθνική, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να φύγουν ποτέ(!)με τους βαθμούς της νίκης από την Αθήνα. 5 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.
Τα γκολ (με τα φετινά): Α.Ε.Κ. 67 – Λάρισα 22.

Για την υπογραφή
Χ. Δεληνικόλας
Βιντεο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...