0 ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ με τον φιλο μας τον Χαρη(11η αγων.)

11η αγωνιστική Super League 2010-2011
21/11/2010
Γήπεδο Καραϊσκάκη (Πειραιάς)

Ολυμπιακός vs ΠΑΟΚ
        3 – 0
    37΄ Mirallas
     72΄ Mirallas
    86΄ Rommendahl

    Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ! Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να νικήσουν τους Θεσσαλονικείς με M.V.P. για ακόμα μια φορά τον Kevin Mirallas... Ο Βέλγος, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπικαι με τα 2 γκολ που πέτυχε οδήγησε την ομάδα του Πειραιά στην 8η επιτυχία της σε 10 αγώνες... (εκκρεμεί το 2ο ημίχρονο του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί στις 24/11/2010).
       Το Καραϊσκάκη ήταν για ακόμα μια φορά κατάμεστο, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα! Αρχικά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για ένα γρήγορο γκολ, όμως οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και δεν τους επέτρεψαν να τους απειλήσουν. Σιγά-σιγά το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δεν άργησε να γίνει. Αυτή ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Vierinha σέντραρε από αριστερά όπως επιτίθονταν οι Θες\νικείς, ο πολύ καλός (και) σε αυτό το παιχνίδι Urko Pardo έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και ο Φωτάκης έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά. Όμως, ο τερματοφύλακας του ΟΣΦΠ έκανε την απόκρουση του αγώνα, καθώς πετάχτηκε γρήγορα στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο τους βγήκαν μπροστά και απείλησαν με τον Holebas στο 25΄, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Fuster, όμως ο Krecic ακούμπησε όσο χρειάστηκε τη μπάλα και έσωσε, με τη στρογγυλή θεά να καταλήγει στον Αβραάμ που έπεσε από σπρώξιμο του Zuela, χωρίς ωστόσο να ζητήσει κάτι. Τότε, ο παίκτης του ΠΑΟΚ άρχισε να φωνάζει χωρίς λόγο στο διεθνή Έλληνα κεντρικό αμυντικό με τους ψυχραιμότερους να τους χωρίζουν. Γενικά, ήταν ένα ματς με πολλά νεύρα και σκληρά φάουλ. Στη συνέχεια, δεν υπήρξε κάποια σημαντική φάση με το Δικέφαλο του Βορρά να έχει μια ελαφρά υπεροχή. Τότε μίλησε (για 6η φορά φέτος) ο μικρός μάγος του Πειραιά Kevin Mirallas. Μετά από πολύ όμορφη πάσα του Γ. Παπαδόπουλου, ο Βέλγος πλάσαρε εύστοχα τον Κροάτη γκολκίπερ, που είδε την άμυνά του να βρίσκεται σε σύγχυση και να το πληρώνει. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Ivic πήρε τη μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων. Η ομάδα του Μ. Χάβου συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά ακόμα και στη φάση του 41΄ ο Ivic είδε τον Pardo να του λέει όχι σε κεραυνό που επιχείρησε. Ο Σέρβος άρχισε να μαλώνει με παίκτη των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα από τον πολύ καλό στο παιχνίδι αυτό κ. Παμπορίδη.
       Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τις 2 ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους. Τον Ολυμπιακό πρώτα από όλα να κρατήσει το 1-0 και τον ΠΑΟΚ να θέλει πάση θυσία το γκολ της ισοφάρισης για να μπει στο κυνήγι του τίτλου. Έτσι, είδαμε τους παίκτες να μην έχουν καθαρό μυαλό για οργανωμένες επιθέσεις και τα λάθη έρχονταν το ένα μετά το άλλο. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό ήταν οι πολλές κακές μεταβιβάσεις από αμφότερες τις ομάδες. Όμως, στο 57΄ είχαμε μια φάση που ίσως να έκρινε και το παιχνίδι. Ο Ivic έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα σε παίκτη των ερυθρολεύκων, αναγκάζοντας το διαιτητή από το Κιλκίς να του δείξει τη 2η κίτρινη κάρτα. Έτσι, η ομάδα της Θες\νίκης έπρεπε να κάνει μια υπερπροσπάθεια για να κερδίσει κάτι από το ντέρμπι. Παρ’ όλα αυτά, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και με αντεπιθέσεις κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ σε 2 περιπτώσεις διαμαρτύρεται για πέναλτι. Όμως, τα ριπλέι τους διαψεύδουν, καθώς δε φαίνεται να υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη και πάλι με γκολ του 23χρονου επιθετικού. Ο Mirallas αυτή τη φορά πήρε εξαιρετική πάσα από το Rommendahl και έστειλε τη μπάλα εκεί που ο Krecic ήταν ανήμπορος να αντιδράσει. Τέλος, στο 86΄ ο Δανός επιθετικός από δημιουργός έγινε σκόρερ. Με σουτ στη γωνία του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ενώ στο 92΄ χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για τους ερυθρολεύκους να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους.
       Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να πανηγυρίζει τη νίκη και ταυτόχρονα την επιστροφή στην κορυφή. Πλέον, ο ΟΣΦΠ πάει στο ντέρμπι με τον έτερο Δικέφαλο με την ψυχολογία στα ύψη. Όμως, υπάρχει ενδιάμεσα και το 2ο ημίχρονο με τους Κρητικούς. Αντίθετα, η ομάδα του κ. Χάβου, καλείται να αφήσει πίσω το ματς αυτό και να στρέψει την προσοχή της στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών, αν θέλει να πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα.

Υ.Γ. Αυτή ήταν οι 39η εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Α΄ Εθνική σε σύνολο 53 αγώνων. Ο Δικέφαλος του Βορρά, έχει φύγει από την έδρα των ερυθρολεύκων με τους βαθμούς της νίκης μόλις 8 φορές, ενώ 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα γκολ (με αυτά του φετινού αγώνα): ΟΣΦΠ 102 – ΠΑΟΚ 41.  


                                              Για την υπογραφή,
Χ. Δεληνικόλας     
     Βιντεο με τα γκολ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...