0 Superleague Ομάδες: Εργοτέλης

Εργοτέλης 

Ο Εργοτέλης την περσινή σεζόν στον πρώτο γύρο ήταν εκπληκτικός, όμως στο δεύτερο γύρο γκρέμισε ότι έχτιζε όλη τη χρονιά. Έτσι, φέτος θέλησε να αποφύγει αυτά τα σκαμπανεβάσματα, γι’ αυτό και προσπάθησε να κάνει μεταγραφές παικτών που γνωρίζουν...
την Ελληνική πραγματικότητα και ταυτόχρονα να μειώσει το budget.
Με έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα, αφού βρίσκεται στον πάγκο της από την 1/2/2006, η ομάδα απέκτησε τους: Αλεξόπουλο, Olise και Hanti, ενώ αποχώρησαν οι: Poza, Ogunsoto, Cesnaouskis, Κορδονούρης, Μπαλάφας, Κοιλιάρας Γ., Κοιλιάρας Δ. Και πάλι όμως η ομάδα, εμφανιζόταν μια του ύψους, μια του βάθους. Η ομάδα εντός έδρας έδειχνε ότι δε μπορούσε να νικήσει εύκολα και έχασε πολλά παιχνίδια από ομάδες που είχαν τους ίδιους περίπου στόχους με τον Εργοτέλη, με αποτέλεσμα να πέσει αρκετά στη βαθμολογία. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα εκτός έδρας έδειχνε να μεταμορφώνεται και κατάφερε στον πρώτο γύρο σε 7 αναμετρήσεις μακριά από την Κρήτη να πετύχει 2 νίκες, να φέρει 2 ισοπαλίες ενώ ηττήθηκε 3 φορές, σε αγώνες στους οποίους παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο. Στη συνέχεια το πρόσωπο της ομάδας δε διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα και κατάφερε πολλές φορές να κερδίσει βαθμό ή βαθμούς ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Έτσι, η ομάδα τερμάτισε στην 8η θέση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία της! Πάντως, αντικειμενικά, η ομάδα αυτή θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. Πλέον, στην Κρήτη, όλοι κοιτάζουν την επόμενη χρονιά με συγκρατημένη αισιοδοξία και με στόχο όσο το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο Πρωτάθλημα.
Πλεονεκτήματα: Για μια ακόμα χρονιά ο Εργοτέλης κατάφερε, αυτό που λέμε, το βήμα παραπάνω. Η 8η θέση αποτελεί την καλύτερη στην 82χρονη ιστορία της ομάδας και όλοι γνωρίζουν ότι με σκληρή δουλειά μπορούν να πάνε ακόμα ψηλότερα. Επίσης, το ότι ο κ. Καραγεωργίου θα παραμείνει και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για το χτίσιμο του νέου Εργοτέλη. Ο 49χρονος τεχνικός, γνωρίζει άριστα την ομάδα και τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα και μπορεί να οδηγήσει τον Εργοτέλη ακόμα ψηλότερα.
Μειονεκτήματα: Για μια ακόμα χρονιά, τα εισιτήρια διαρκείας ήταν μειωμένα σε σχέση με την περσινή χρονιά, δείχνοντας ότι ο κόσμος δε στήριξε ιδιαίτερα την ομάδα. Ακόμα, για μια ακόμα φορά η σταθερότητα έλλειπε από την ομάδα και την έφεραν μακριά από το μεγάλο όνειρο των play-off. Αν πραγματικά στόχος της ομάδας για τη νέα χρονιά (όπως λένε στον Εργοτέλη) είναι η έξοδος στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει η ομάδα να είναι πιο σταθερή στις εμφανίσεις της.

Για την υπογραφή,
                                                                                                                          Χ. Δεληνικόλας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...