0 Superleague Ομάδες: Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός 

Ο ΠΑΟ φέτος όλοι πίστευαν ότι θα κατάφερνε είτε να διατηρήσει τα κεκτημένα της περσινής χρονιάς(νταμπλ) είτε τουλάχιστον να αντιμετωπίσει τον ανεπηρέαστο από την οικονομική κρίση Ολυμπιακό (λόγω της αγοράς της ΠΑΕ) στα ίσια. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Στο Πρωτάθλημα οι πράσινοι τερμάτισαν 2οι με διαφορά 13 βαθμών από τον 1ο, ενώ στα play-off την ύστατη στιγμή διατήρησαν αυτήν τους τη θέση. Στο Κύπελλο, αποκλείστηκαν από την Α.Ε.Κ. στα προημιτελικά, λόγω ενός απίστευτου γκολ από το κέντρο, ενώ στο Champions League παρουσίασαν ένα από τα πιο άσχημα πρόσωπα της ευρωπαϊκής τους ιστορίας. Ο Cisse όλη τη χρονιά προσπαθούσε μόνος του να σώσει ότι μπορούσε, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ήταν κατώτεροι του μετρίου. Οι νεοαποκτηθέντες: Govou, Boumsong, Fernandez και Ιωαννίδης δε βοήθησαν ιδιαίτερα, ενώ τα χρήματα που πήρε η ομάδα από τις αποχωρήσεις των: Δάρλα, Rukavina, Σαλπιγγίδη, Matos, David, Moon, Moris, Gabriel και Galinovic ήταν μηδαμινά. Το κακό πρόσωπο της ομάδας στις πρώτες 10 αγωνιστικές, με μοναδική αναλαμπή τη νίκη με 2-1 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, ανάγκασαν την (σχεδόν ανύπαρκτη) διοίκηση των πρασίνων να δείξουν την πόρτα της εξόδου στον Νίκο Νιόπλια (μετά την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Λάρισα) και να προσλάβουν τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Το πρόσωπο της ομάδας δεν άλλαξε αισθητά, όμως μετά και από την εντός έδρας από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Παναθηναϊκός, έπαιξε κάπως καλύτερο ποδόσφαιρο από πριν, ενώ ταυτόχρονα έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε. Η εμφάνιση στο Καραϊσκάκη και τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το ντέρμπι επηρέασαν αρκετά τους πράσινους, με αποτέλεσμα στους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος η ομάδα να εμφανίζεται χειρότερη από ποτέ. Το ντεμαράζ διαρκείας στα play-off, έδωσε στην ομάδα τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα το δικαίωμα να διεκδικήσουν την έξοδο στο Champions League μέσω των προκριματικών. Πλέον, οι πράσινοι θέλουν να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα στηριχτεί σε Ελληνόπουλα, αλλά και σε έναν καλό προπονητή και μια ισχυρή διοίκηση. Αυτό που μένει είναι αν θα δούμε αυτό το σχέδιο να πραγματοποιείται.
Πλεονεκτήματα: Θα μπορούσε να βρίσκεται στα μειονεκτήματα, όμως η ήττα από τον ΟΣΦΠ στο ντέρμπι της ντροπής, συσπείρωσε και πάλι τον κόσμο των πρασίνων και ταυτόχρονα έκανε τους πάντες να πεισμώσουν ενόψει της νέας σεζόν. Ακόμα, το καλό πρόσωπο της ομάδας στο τέλος των play-off, ανάγκασε τους διοικούντες να κρατήσουν τον ίδιο προπονητή, που σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί χρόνος ούτως ώστε να μάθει πως λειτουργούν τα πράγματα στην ομάδα. Τέλος, η έξοδος στα προκριματικά του Champions League, δίνει στην ομάδα την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και ταυτόχρονα πολλά έσοδα στα ταμεία της ομάδας.
Μειονεκτήματα: Η επικείμενη μείωση του budget της ομάδας, αναγκάζει τους περισσότερους να μην αισιοδοξούν για την επόμενη χρονιά. Η πολυμετοχικότητα απέτυχε, δυνατός οικονομικός παράγοντας δεν υπάρχει και η πώληση πρωτοκλασάτων παικτών (βλέπε Cisse, Νίνη, Leto κ.α.) φαίνεται πως είναι η μόνη λύση για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων. Ακόμα, η δικαιολογία ότι η ομάδα ήταν επηρεασμένη από την εκτός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ σε όλα τα επόμενα παιχνίδια της χρονιάς, είναι πραγματικά εξευτελιστική για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο ΠΑΟ. Σαφώς, και οι παίκτες επηρεάστηκαν πολύ από όλα αυτά που συνέβησαν, όμως είναι επαγγελματίες και θα έπρεπε να πάλευαν πολύ περισσότερο για να επανέλθουν δυνατότεροι στη συνέχεια. Τέλος, αν η ομάδα θέλει την επόμενη χρονιά να πρωταγωνιστήσει θα πρέπει πάση θυσία να βρει μια ισχυρότερη διοίκηση για να καταφέρει να αντιμετωπίσει στα ίσια τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη. Αυτό το λέμε, για να μην έχουμε τα ίδια με αυτά που έγιναν την περασμένη σεζόν με τον κ. Μαρινάκη.


Για την υπογραφή

Χ. Δεληνικόλας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...