0 ΑΕΚ-ΟΣΦΠ με τον φιλο μας τον Χαρη(12η αγων)

   12η αγωνιστική Super League 2010-2011
27/11/2010
   Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. (Αθήνα)

   Α.Ε.Κ. vs Ολυμπιακός 
  1 – 0 
  90΄ Blanco
      
       Η Α.Ε.Κ. ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ΄Ενωση, κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με γκολ του Blanco.
       Στο 1ο ημίχρονο, η Α.Ε.Κ. μπήκε καλύτερα στο κλίμα του παιχνιδιού και με τη συμπαράσταση των 35.000 και πλέον φιλάθλων της, απείλησε μόλις στο 5΄με το Scocco να περνά τον Modesto και να επιχειρεί ένα συρτό σουτ το οποίο εξουδετερώθηκε σχετικά εύκολα από τον Pardo. Στο 15΄ ήταν η σειρά του Jahic να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του γκολκίπερ των ερυθρολεύκων. Με ένα εξαιρετικό σουτ μακριά από την περιοχή, ανάγκασε τον Ισπανό τερματοφύλακα στην απόκρουση του αγώνα. Το ματς πήρε γρήγορα φωτιά, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν αυτοί μπροστά. Στο 20΄ και στο 34΄ ο Mirallas δεν κατάφερε να νικήσει τον Αραμπατζή και να ανοίξει το σκορ υπέρ των Πειραιωτών. Στη συνέχεια όμως, του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες για γκολ. Στο 35΄ ο Λυμπερόπουλος είδε τη μπάλα μετά από κεφαλιά του να περνά πάνω από τα δοκάρια. Στο 42΄ ο νεαρός Ποτουρίδης παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, μετά από κεφαλιά του έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Scocco. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως ήταν αυτή των καθυστερήσεων. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Jahic, ο Leonardo έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να γλείφει βασανιστικά το δεξί δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Urko Pardo.
       Στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο, ο ΟΣΦΠ μπήκε σαφώς καλύτερα, αποφασισμένος να φύγει από το στάδιο «Σπ. Λούης» με το διπλό. Στο 49΄ ο Rommendahl κάνει μια επικίνδυνη σέντρα με τον Αραμπατζή να διώχνει πολύ δύσκολα. Στο 52΄, ο Ibagazza βγάζει παράλληλη σέντρα προς την εστία του 26χρονου τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ., όμως ο Jahic την ύστατη στιγμή παρεμβάλλεται και διώχνει σε κόρνερ. Ο ΟΣΦΠ είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 57΄ από το σημείο του πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Pantelic σε μια φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα. Καθώς, ο Leonardo σαφώς και τραβά αρχικά τον Σέρβο επιθετικό, όμως τον αφήνει με τον τελευταίο να πέφτει κάτω προσπαθώντας κυρίως να εκβιάσει το πέναλτι. Ο κ. Σιδηρόπουλος, υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, με τον Dudu όμως να αστοχεί από τα 11 μέτρα. Η Α.Ε.Κ. βγήκε στη συνέχεια μπροστά. Στο 60΄ και στο 67΄ οι Μάκος και Λυμπερόπουλος δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Άρχισαν να γίνονται τότε οι αλλαγές. Blanco αντί του Burns, Diop αντί του Scocco και Guereiro αντί του M.V.P Μάκου. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα, οι τρεις αλλαγές του Μ. Χιμένεθ συνεργάστηκαν άψογα χαρίζοντας ανείπωτη χαρά σε όλους τους απανταχού ΑΕΚτσήδες. Ο Guereiro πίεσε, ο Diop έκλεψε, έκανε εξαιρετική κούρσα και έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Ismael Blanco που πέτυχε το 5ο του γκολ απέναντι σους ερυθρολεύκους και 63ο με τη φανέλα της Α.Ε.Κ!
Έτσι, η Α.Ε.Κ. πέτυχε την 6η της συνολικά νίκη στην φετινή Super League και πάει στο Split στην Κροατία να αντιμετωπίσει την τοπική Hajduk, σε έναν τελικό για την μετέπειτα πορεία της στα ευρωπαϊκά σαλόνια του Europa League, με την ψυχολογία στα ύψη. Στον αντίποδα, στον ΟΣΦΠ το κλίμα είναι πολύ βαρύ, μετά την 2η ήττα σε ντέρμπι σε ισάριθμες αναμετρήσεις και την 3η συνολικά φέτος στο πρωτάθλημα. Πλέον, οι Πειραιώτες, που για πρώτη φορά φέτος δε σκοράρουν σε παιχνίδι της Super League, καλούνται να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Καβάλας και να επιστρέψουν στις επιτυχίες.

Υ.Γ. Αυτή ήταν η 19η νίκη της Α.Ε.Κ. απέναντι στον Ολυμπιακό σε σύνολο 53 αγώνων, με τους ερυθρολεύκους να έχουν φύγει με τους βαθμούς
της νίκης 15 φορές από την έδρα των
κιτρινόμαυρων. 19 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.
Τα γκολ (με τα φετινά): Α.Ε.Κ. 64 – Ολυμπιακός 53.


Για την υπογραφή
Χ. Δεληνικόλας                  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...