0 Χρόνια πολλά Σούπερ Μάριο


Γενέθλια σήμερα για τον δημοφιλή ήρωα των videogame, Σούπερ Μάριο, με πληθώρα διασημοτήτων να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού. Η "καριέρα" του ξεκίνησε ως Jumpman στο βιντεοπαιχνίδι Donkey Kong το 1985

Ο Σούπερ Μάριο γιορτάζει σήμερα καθώς έγινε 25 ετών. Ο Ιταλοαμερικανός υδραυλικός πρωταγωνιστής του ομώνυμου videogame έχει πουλήσει 240 εκατ. παιχνίδια βγάζοντας πιο πολλά και από τον Χάρι Πότερ.

Το franchise του παιχνιδιού της Nintendo είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία και πληθώρα διασημοτήτων θα παραστούν σήμερα στις εκδηλώσεις για τα γενέθλιά του αγαπητού υδραυλικού.

Ο Σούπερ Μάριο έχει εμφανιστεί σε πάνω από 200 παιχνίδια από τη μέρα που δημιουργήθηκε, ενώ πέραν της κλασσικής αποστολής του να σώσει τη πριγκίπισσα από τους κακούς, ο Μάριο έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό μέσω των παιχνιδιών Mario Tennis και Mario Kart αλλά και με άλλα concept όπως ο Paper Mario και ο Super Mario RPG.

Επιπλέον, ο Σούπερ Μάριο έχει εμφανιστεί σε αρκετά τηλεοπτικά σόου, βιβλία κόμικ, μπλουζάκια, διαφημιστικά σποτ κτλ.

Η καριέρα του πρωτοξεκίνησε ως Jumpman στο βιντεοπαιχνίδι Donkey Kong και το 1985 έγινε ο γνωστός σε όλους μας Σούπερ Μάριο, ενώ "πατέρας" του είναι ο Ιάπωνας σχεδιαστής παιχνιδιών Shigeru Miyamoto.

Πηγή : www.news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...