0 Τραγικά πράγματα στην Ιαπωνία



Και αυτό το λένε "Ξενοδοχείο"

Η τραγική έλλειψη χώρου στο νησιωτικό σύμπλεγμα που κατοικούν οι Ιάπωνες, τους ανάγκασαν να υλοποιήσουν πρώτοι την ιδέα. Βέβαια απαιτείται κι ένας άλφα βαθμός ψυχαναγκασμού, που ως γνωστόν μόνο ένας Ασιάτης διαθέτει.
Όπως και να 'χει, οι κάτοικοι της
χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου κατέχουν εδώ και τρεις δεκαετίες το μονοπώλιο των "pod hotels". Ο αρχιτέκτονας Kisho Kurokawa σχεδίασε το πρώτο ξενοδοχείο αυτής της κατηγορίας που άνοιξε στην Οσάκα το 1979. Από τότε τα ξενοδοχεία-κάψουλες πολλαπλασιάστηκαν. Τελευταίο mega-hotel στην κατηγορία ήρθε να προστεθεί το 9th Kyoto, ένα pod hotel με 125 κάψουλες που περιέχουν ένα κρεβάτι και μια λάμπα φθορίου. Κάνοντας check in με 45 περίπου ευρώ κλείνεις μια κάψουλα για 9 ώρες: Μια ώρα συνολικά για μπάνιο, άλλες επτά για ύπνο και μια ώρα ακόμα extra για να κάνεις βόλτες στο Κιότο, την πόλη που βρίσκεται. Θα πιάσει αυτή η ιδέα; Η απάντηση είναι -δυστυχώς- ναι. Κι όχι μόνο. 59 ακόμα ξενοδοχεία αυτού του τύπου θα ανοίξουν σε όλο τον πλανήτη τα επόμενα οκτώ χρόνια. Οι μιμητές πληθαίνουν. Στη Νέα Υόρκη πρόκειται να ανοίξει του χρόνου ένα ξενοδοχείο με 669 δωμάτια-κάψουλες. Οσο για το Λονδίνο, θα υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 με το πρώτο pod hotel επί ευρωπαικού εδάφους, στο Picadilly, χωρητικότητας 495 θαλάμων απόψυξης - εννοούμε δωματίων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...