0 Μάλτα vs Ελλάδα


Προκριματικά Euro 2012
5η αγωνιστική (φάση των ομίλων)
26/3/2011

Μάλτα vs Ελλάδα
0 – 1
                                          94΄ Τοροσίδης

       Νίκη-θρίλερ πέτυχε η Εθνική μας ομάδα Ποδοσφαίρου, απέναντι στην αντίστοιχη της Μάλτας. Με το χρυσό γκολ του Βασίλη Τοροσίδη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη νίκη της Γεωργίας απέναντι στην Κροατία, ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, έναντι 10 της Κροατίας.
       Στο πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα προσπάθησε να κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν καλά διαβασμένοι και με τη δυνατή τους άμυνα ως όπλο, προσπάθησαν να χτυπήσουν με τη σειρά τους στην κόντρα. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς τίποτα το αξιόλογο μπροστά στις εστίες των 2 τερματοφυλάκων. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Ελλάδας, έγινε με τον Τοροσίδη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού πήρε τη μπάλα στην περιοχή των Μαλτέζων, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι, που και η ισοπαλία ήταν γι’ αυτούς πολύτιμη, από τη στιγμή που δε διεκδικούν την πρόκριση, έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Τζόρβα στο τέλος του ημιχρόνου, με ένα σουτ που βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Έλληνα πορτιέρο. Έτσι, τέλειωσε το 1ο ημίχρονο, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και με τους 100 περίπου Έλληνες που ταξίδεψαν στη Βαλέτα, να προσπαθούν να ενισχύσουν τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος.
       Το 2ο ημίχρονο, δεν είχε μεγάλη διαφορά με το 1ο. Οι Έλληνες διεθνείς, με σέντρες κυρίως προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο τέρμα, ενώ οι γηπεδούχοι ταμπουρωμένοι στην άμυνα τους με μακρινά σουτ ήθελαν να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες της Ελλάδας έγιναν με κύριο εκφραστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που στην επιστροφή του με τα γαλανόλευκα χρώματα, έδειξε πόσο της είχε λείψει της Εθνικής μας ομάδας αυτός ο χαρισματικός επιθετικός. Το δοκάρι του αρχηγού της Α.Ε.Κ. και το σουτ του Κώστα Κατσουράνη το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Και εκεί που φαινόταν πως το ματς θα τελειώσει 0-0, γίνεται μια σέντρα (για πολλοστή φορά) στην περιοχή των Μαλτέζων. Οι αμυντικοί απομάκρυναν λανθασμένα στον Μήτρογλου, που με ένα σκαστό σουτ από το ύψος της περιοχής έφερε τη μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου ο Τοροσίδης με κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας των γηπεδούχων. Η Ελλάδα λυτρώθηκε στο 94΄ και πήρε μια νίκη χρυσάφι, σε μια αναμέτρηση που η ισοπαλία ήταν πιο δίκαιη. Αλλά το ποδόσφαιρο, ποτέ δε διεκδίκησε τον τίτλο του δίκαιου αθλήματος.
Έτσι, οι Έλληνες διεθνείς επέστρεψαν με τους 3 βαθμούς της νίκης στις αποσκευές τους και ταυτόχρονα με την πρωτιά στον όμιλο.

Υ.Γ. Για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι ένας φυσικός ηγέτης. Ο λόγος για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που για ακόμα μια φορά πρόσφερε τα μέγιστα, έτσι ώστε η Εθνική να πάρει τη νίκη. Ένας ποδοσφαιριστής, που πραγματικά η ατυχία του είναι πολύ μεγάλη. Το 2004 είδε από την τηλεόραση το θαύμα της Πορτογαλίας, παρ’ ότι άξιζε περισσότερο από άλλους να βρίσκεται εκεί. Το 2008, άκουσε πολλά για την πορεία της ομάδας μας στο Euro, ενώ για να μην κάνει κακό στην Εθνική, (εξαιτίας κάποιων) αποχώρησε, χωρίς να πάει στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής. Την ίδια ατυχία και σε συλλογικό επίπεδο έχει ο επιθετικός της Α.Ε.Κ. Από τον ΠΑΟ αποχώρησε μια χρονιά πριν τον τίτλο, αφού του καταλογίστηκε άδικα η ήττα από τον ΟΣΦΠ στην Ριζούπολη και η απώλεια του Πρωταθλήματος. Με τη φανέλα της Α.Ε.Κ. τίτλο δεν έχει πάρει, αφού έχασε ένα Πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον ΟΣΦΠ(2007-08, αν και ο ίδιος όπως λέει η Α.Ε.Κ. είναι η Πρωταθλήτρια του 2008) και ένα Κύπελλο από την ίδια ομάδα (2005-06, ΟΣΦΠ-Α.Ε.Κ. 3-0). Φέτος είναι η μεγάλη του ευκαιρία να κατακτήσει έναν τίτλο(Κύπελλο Ελλάδος Α.Ε.Κ.-Ατρόμητος 30/4/2011), που του το οφείλει όχι τόσο η ομάδα του, όσο η ίδια η Ιστορία…

Για την υπογραφή
Χ. Δεληνικόλας 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...