0 Ολυμπιακός - Σιένα 89-41 !!!

Ομάδα-όνειρο! Έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό! Διαστημικό μπάσκετ από την αρμάδα του "Ντούντα", που διέλυσε τη Σιένα με το απίστευτο 89-41 (!) στο ΣΕΦ, που για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ήταν στο... πόδι!



Οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν το απόλυτο μπάσκετ, όντας ασταμάτητοι στην επίθεση και εκπληκτικά αφοσιωμένοι στην άμυνα, ισοπεδώνοντας την φοβισμένη Σιένα με το εντυπωσιακό 89-41 (+48), πραγματοποιώντας με επιβλητικό τρόπο το 1-0 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας. Με την νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για την δυναμική της ομάδας. Την Πέμπτη (24/3, 21:45), στο ΣΕΦ, το δεύτερο παιχνίδι και το γήπεδο θα πρέπει να είναι κατάμεστο ξανά! Βροντερό "παρών" από τους οπαδούς των ερυθρολεύκων που δημιούργησαν "καυτή" ατμόσφαιρα.

Κορυφαίοι παίκτες για τους Πειραιώτες οι Μπουρούσης (14π, 12ρ, 3κ), Γκόρντον (7π, 3ασ, 3κλ), Έρτσεγκ (10π, 6ρ, 2ασ), Μαυροκεφαλίδης (15π, 7ρ) και Νεστέροβιτς (9π, 7ρ, 2κ). Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (55-32), τα πήγαν καλά στον συσχετισμό ασίστ-λαθών (19-11) ενώ με την αφόρητη πίεση τους ανάγκασαν τους Ιταλούς να κάνουν 17 λάθη. Το σύστημα αξιολόγησης (rkg) στο τέλος, τα λέει, όλα: Ολυμπιακός 123, Σιένα -2. Ονειρώδες πρώτο ημίχρονο με το σκορ να γράφει 47-9!

Ο αγώνας



Άμυνα για σεμινάριο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τους Σπανούλη, Γκόρντον, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη και Μπουρούση, με τον Έλληνα σέντερ ορεξάτο να ανοίγει το σκορ με τρίποντο. Ο κόσμος στην κερκίδα είχε πάρει «φωτιά», δημιουργώντας μία «καυτή» ατμόσφαιρα από νωρίς και το ΣΕΦ είχε αποκτήσει παλμό μετά από πολύ καιρό. Στα αγωνιστικά οι ερυθρόλευκοι ήταν εκπληκτικοί, βγάζοντας πάθος και ενέργεια στο παρκέ, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα σερί 7-0 στο 3’ με πόντους από τους Μαυροκεφαλίδη και Γκόρντον, με τον Πιανιντζάνι να παίρνει τάιμ-άουτ για την ομάδα του αλλά δίχως αποτέλεσμα.



Οι Πειραιώτες ήταν «αγριεμένοι» και στο 7’ είχαν κάνει το σκορ 19-0 (!) με την Σιένα ανήμπορη να αντιδράσει στην ασφυκτική πίεση της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, έχοντας 0/11 σουτ! Σε εκείνο το σημείο ο Ντούντα φρέσκαρε την πεντάδα του, περνώντας τους Παπαλουκά, Χαλπερίν και Νεστέροβιτς στην θέση των Γκόρντον, Παπανικολάου και Μπουρούση, με τον Ζήση στο 8’ να βάζει… γκολ (19-3) στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κατάφερε με τρίποντο του αρχηγού να φέρει την διαφορά στο +20 (24-4), όντας το σκορ της πρώτης περιόδου, με τους Ιταλούς να ρίχνουν… τούβλα (0/14δ, 1/2τρ, 1/2β) στο καλάθι.

Το σκορ του ημιχρόνου τα λέει όλα: 47-9

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν τον «δαιμονιώδη» ρυθμό τους, δημιουργώντας ένα σερί 9-0 (33-4) στο 14’ με καλάθια από τους Έρτσεγκ, Χαλπερίν και γκολ-φάουλ του Νεστέροβιτς, με τον Σλοβένο να μοιράζει τάπες στην άμυνα και τους Ιταλούς να δείχνουν απεγνωσμένοι στο παρκέ, μειώνοντας προς στιγμής με τον Γιάριτς. Ο τρομερός Τζαμόν είχε κέφια και στη συνέχεια χάρισε ένα τρομερό χάι-λάιτ κάρφωμα, κερδίζοντα το φάουλ, ευστοχώντας και στην βολή, με τον συγκλονιστικά συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο στο παιχνίδι του Ολυμπιακό, να έχει κάνει το σκορ 36-6, με τους Πειραιώτες να ρίχνουν «30άρα» στην Σιένα στο 16’.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μπορεί να είχε πει «μην περιμένετε θέαμα στη σειρά με την Σιένα», αλλά οι Πειραιώτες ήταν εντυπωσιακοί, χαρίζοντας στο κοινό τους την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Με καλάθι του Έρτσεγκ ο φωτεινός πίνακας του ΣΕΦ έγραψε το 41-7 ενώ τη συνέχεια με γκολ-φάουλ του Μπουρούση, ο «ψηλός» έφερε την διαφορά στο +38 (47-9) στο 19’. Οι ερυθρόλευκοι πάλεψαν με νύχια και με δόντια ώστε οι φιλοξενούμενοι να μείνουν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο κατάφεραν, αλλά δεν ευστόχησαν στην προσπάθεια τους να φέρουν την διαφορά στο +40, με το απίστευτο 47-9 (!) να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Πέρασαν «χειροπέδες» στους Ιταλούς

Τα στατιστικά του ημιχρόνου τα έλεγαν όλα: Η Σιένα είχε τραγικά ποσοστά στην επίθεση (1/25δ, 1/7τρ, 4/8β), με τον Ολυμπιακό να έχει κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (30-19), αλλά το «κλειδί» στην υπόθεση ήταν η συγκλονιστική άμυνα των ερυθρολεύκων, οι οποίοι είχαν περάσει «χειροπέδες» στους Ιταλούς, με τους Πειραιώτες να έχουν κάνει 8 κλεψίματα, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους να κάνουν 11 λάθη στα πρώτα 20 λεπτά, μένοντας, επίσης, δίχως, ασίστ, σε αντίθεση με τις 9 των γηπεδούχων. Όσον αφορά το σύστημα αξιολόγησης; Ολυμπιακός 74 και Σιένα -22!

Ακούστηκαν και «Όλε» σε βολές της Σιένα

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Παπαλουκά, Σπανούλη, Πελεκάνο, Νίλσεν και Μπουρούση. Η «40άρα» έγινε γεγονός στο 23’ με βολές από το Red-Bill με τους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν να δίνουν ρεσιτάλ νε την πιεστική τους άμυνα. Στο 25’ η διαφορά έφτασε στο +46 (55-11) με καλάθι του Νίλσεν ενώ στη συνέχεια ο κόσμος στο ΣΕΦ ξεκίνησε τις ειρωνείες προς τους παίκτες της Σιένα, καθώς στις δύο εύστοχες βολές του Λαβρίνοβιτς ξεκίνησαν τα «Όλε».

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στα επόμενα λεπτά έκανε διάφορες αλλαγές στην πεντάδα του, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να χάσουν τον ρυθμό τους, με τους Ιταλούς να αναθαρρούν δειλά-δειλά, ρίχνοντας την διαφορά στο… +40 (57-17) στο 28’. Με όλα αυτά τα εκπληκτικά που συνέβησαν στο παρκέ, πήρε μπρος μέχρι και ο Κατσίβελης ο οποίος με ένα «αυτοκρατορικό» μπάσιμο αλά Παπαλουκάς, έγραψε το 61-17, ενώ η τρίτη περίοδος ήταν η μόνη που η Σιένα κατάφερε να… κοντράρει στα ίσα τον Ολυμπιακό, αφού έληξε 14-13 υπέρ των ερυθρολεύκων.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +52

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε πολύ δυνατά στην επίθεση, παίρνοντας σκορ από τους Χαλπερίν, Έρτσεγκ, Νεστέροβιτς και Μαυροκεφαλίδη, κάνοντας ένα γρήγορο σερί 16-3 στο 35’, με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με +51 (!) στο 35’, με τον φωτεινό  πίνακα να αναγράφει το εκπληκτικό 77-26 (!). Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ο  Ίβκοβιτς χρησιμοποίησε τους Κατσίβελη, Χαλπερίν, Πελεκάνο, Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη, ξεκουράζοντας τους βασικούς του παίκτες ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (24/3), δίνοντας ευκαιρίες σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. Αυτό, όμως, δεν σήμαινε πως οι Πειραιώτες θα  χαλάρωναν, καθώς οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με την ίδια διάθεση, με την διαφορά να φτάνει το +52 (84-32) στο 38’. Ο Κατσίβελης με τρίποντο έγραψε το 88-37, με τελικό σκορ στην αναμέτρηση, Ολυμπιακός – Σιένα 89-41 (+48).

www.redplanet.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε σχόλιο ως ανώνυμος ,χωρίς δηλαδή να φαίνεται το όνομα σας.Αν επιθυμείτε να φαίνεται το  όνομα σας τότε μπορείτε να επιλέξετε το όνομα/διεύθυνση url και απλώς να συμπληρώσετε το όνομα σας, αφήνοντας την διεύθυνση url κενή...